Temizleyici maske tarifleri

Merhabalar arkadaşlar bugün sizle kolayca yapa bileceğiniz maske tarifleri paylaşacağım. Bugün paylaşacağım maskeler cildinizi temizlemek için maskelerdir.Kendimde uyguladığım ve faydasını gördüğüm maskelerdir. Eğer cildiniz kuru ve hassas ise haftada 3kezden fazla uygulamayın ama yağlı cildiniz varsa daha sık kullana bilirsiniz. O zaman çok uzatmadan lafı tariflerimize geçelim.

Her sabah akşam yüzünüzü yıkamayı ve iyice makyajdan arındırmayı da unutmayalım öncelikle.

İlk maskemizin Malzemeleri 
1yemek kaşığı deniz tuzu
1yemek kaşığı limon suyu
1yemek kaşığı saf su

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın . Temiz ellerinizle karışımı yüzünüze dairesel haraketlerle uygulayın.Çok sert haraketlerden kaçının. Aksi takdirde yüzünüzde kızarıklıklar oluşa bilir. 5 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla durulayın.Son olarak da soğuk suyla cildinizdeki gözeneklerin sıkışmasına yardımcı olun ve temiz bir havluyla yüzünüzü kurulayın.
Çok fazla limon suyu kullanmayın.(1yemek kaşığından fazlasını kullanmayın)Çünkü içerdiği  sitrik asit cildiniz tahriş edebilir.

2. maske Malzemeleri

2yemek kaşığı oksijenli su %2"lik
1yemek kaşığı karbonat
1parça sabun
1tatlı kaşığı amonyak

Hazırlanışı

Öncelikle küçük kahve fincanı alın sonra içine 2yemek kaşığı oksijenli su koyun ve baş parmağınızın tırnağı kadar 1parça sabun atın ve diş fırcası yardımıyla karıştırıp köpüklenmesini sağlayın.Sabunun çoğu böylelikle eriyicek.Sonra karbonatınızı ilave edin ve amonyakı.Çok azcık buharda tuta bilirsiniz ısınınca karışım biraz daha etkili olucaktır. Beyaz köpük kıvamında olucaktır karışım tıraş köpügü gibi onu da yüzünüze sürün.Kuruyana kadar bekletin yüzünüzde.

Bu maske iyice temizler ve yüzünüzdeki tüyleri sarartır.Hem temizleme hemde beyazlatma etkisi vardır farkı hemen hissedersiniz. Ancak hassas veya sorunlu cildiniz varsa yapmayın . Kendimde faydalarını gördüğüm bir maskedir.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tanışma